zondag 16 november 2014

stuur een email naar de CD&V met deze boodschap...

"CD&V... trek de stekker uit deze regering(en)... een overgrote meerderheid van de Belgen/Vlamingen zullen jullie dankbaar zijn!"

kopieer bovenstaande tekst en stuur dit naar: info@cdenv.be 

als Velen dit doen zullen ze misschien toch beseffen dat ze verkeerd bezig zijn en dat de CD&V-kiezers en vele anderen deze rechtse richting ECHT niet willen...


3 opmerkingen:

  1. Dit is het antwoord dat je krijgt van CD&V als je hen vraagt "de stekker uit deze regering(en) te trekken...
    -------------------------------------------------
    From: CD&V Info
    Sent: Monday, November 24, 2014 2:56 PM
    To: roger.williams@telenet.be
    Subject: RE:

    Geachte Roger

    Van harte bedankt om uw bezorgdheden over het federaal beleid en onze regeringsdeelname uit te drukken. Wij hebben deze in goede orde ontvangen en gelezen.

    CD&V is ervan overtuigd dat dit een evenwichtig regeerakkoord is. Een regeerakkoord dat, zoals beloofd in ons 3D-plan van tijdens de campagne, zorgt voor economische groei mét sociale vooruitgang. De sociaal-economische hervormingen die we nu doorvoeren zijn een absolute noodzaak om te bouwen aan de welvaart van morgen. Meer nog: als we nu de omslag niet verder maken, dan komt onze sociale welvaartsstaat zoals we die vandaag ervaren onder een onhoudbare druk te staan. Eén cijfervoorbeeld ter illustratie: momenteel zijn er 3,65 actieve mensen die instaan voor het pensioen van 1 gepensioneerde. In 2040 zijn dat er slechts 2,12 bij een ongewijzigd beleid. Het kan niet de bedoeling zijn om binnen enkele jaren een lineaire besparing door te voeren op de pensioenen, zonder dat de burgers hun loopbaan nog kunnen aanpassen of erger: reeds op pensioen zijn. Of dat we de groep mensen die beroep doen op de nodige zorgen bij ziekte moeten inperken. De toekomstige federale regering neemt nu moedige beslissingen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en het niet zover te laten komen. CD&V bouwt verder aan een nieuw evenwicht om uw toekomst en die van onze kinderen te verzekeren. Niets doen is geen optie. Daarom zullen wij het (federaal, Brussels en Vlaams) regeerakkoord loyaal uitvoeren. Het is geenszins onze bedoeling om “de stekker” eruit te trekken.

    De uitgangspunten van economische groei en sociale vooruitgang zijn onze focus geweest. Daarom kiezen we voor een beleid dat inzet op jobs, jobs en nog eens jobs. Een werkzoekende die een job vindt, ziet zijn of haar koopkracht stijgen met ruim € 3000. Alleen zo houden we de gezondheidszorg en de pensioenen in de toekomst betaalbaar. Verder willen we ook de begroting binnen 5 jaar in evenwicht zodat onze kinderen de rekening later niet voorgeschoteld krijgen. Want de tekorten van vandaag zijn de schulden van morgen. En dat krimpt de ruimte om te investeren aanzienlijk in. We vragen van iedereen een rechtvaardige en solidaire inspanning, maar voor ons geen beleid met de botte bijl. CD&V was tijdens deze onderhandelingen onmisbaar en onze inbreng was cruciaal. Wij zijn het sociale gelaat van deze regering en hebben dat ook laten voelen tijdens de inhoudelijke gesprekken. We laten namelijk de zwakkeren niet los. Voor ons christendemocraten blijft: we stimuleren wie vooruit wil, en trekken mee wie niet meekan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deel 2 van antwoord Cd&V
    ------------------------------------------
    Enkele voorbeelden om dit te staven:
    - We spraken met de federale regeringspartners af om de welvaartsenveloppe van 1,5 miljard euro ter versterking van de uitkeringen en laagste pensioenen voor de volle 100% in te zetten. Onder de regering Elio Di Rupo werd dit tot 60% beperkt.

    - De uitgaven van de gezondheidszorg stijgen tot 1,5 % bovenop inflatie, in plaats van 0,9 % onder Di Rupo.

    - Verder mag u er echt van op aan dat we de laagste lonen en uitkeringen ontzien als de slimme indexsprong wordt doorgevoerd. De regering trok hiervoor 127 miljoen euro uit, de sociale partners zullen dit bedrag kunnen invullen.

    - De uitgaven in de gezondheidszorg laten we groeien met 1,5% boven inflatie. Ter herinnering: onder de vorige regering werd de groei tot 0,9% beperkt.

    - Maar ook in Vlaanderen doen we een grote inspanning. Onze onderhandelaars zijn erin gelukt om op het ogenblik dat elk departement moet besparen, het budget voor Welzijn, en dan in het bijzonder dat voor Personen met een Handicap sterk te laten stijgen.

    - Verder zal bij de berekening van uw belastingen rekening worden gehouden met een grotere forfaitaire aftrek voor beroepskosten. Fiscalisten zullen u bevestigen dat eze maatregel vooral in het voordeel van de laagste inkomens is.

    - Er komt een uitbreiding van het tijdskrediet voor zorg: wie zorgt voor een kind of een ziek familielid kan tot een jaar lang verlof opnemen.

    - In totaal zullen we in 2019 ruim 10 miljard uitgeven aan sociaal beleid, net zoals we beloofd hebben.

    - Onze onderhandelaars hebben hard gestreden voor menselijke overgangstermijnen, onder meer op vlak van brugpensioen (SWT) en de diplomabonificatie van ambtenaren. Geen abrupte hervormingen bij CD&V.

    - Wij hebben verder ingezet op vlak van sociale correcties (bv. bij de slimme indexsprong) en de nodige overgangsregelingen, ondermeer op vlak van de werkloosheidsuitkeringen (geen beperking van de uitkering en het doorsturen van werklozen naar het leefloon zonder begeleiding!) en de pensioenhervorming.

    Dragen de vermogens bij? Ja. Het principe van de tax shift – minder belasting op arbeid en meer op vermogens en vervuiling – zit ingebakken in het regeerakkoord. De letterlijke passage: “De regering zal de uitgaven beheersen en een (para)fiscale verschuiving – tax shift – doorvoeren om een voldoende omvangrijke lastenverlaging te kunnen financieren, waarbij de belastingdruk op arbeid […] aanzienlijk wordt verminderd, rekening houdende met nationale en internationale aanbevelingen. […] In dit kader moet worden nagegaan of een verschuiving naar belastingen op andere inkomsten dan uit arbeid, indirecte belastingen en/of ecofiscaliteit mogelijk is.”. Met de doorkijktaks zetten we een eerste stap om grote vermogens die verscholen zitten achter ingewikkelde constructies, toch correct belastingen te laten betalen zoals iedereen. CD&V is verder een bondgenoot om te bekijken hoe we lasten op arbeid verder kunnen laten dalen en tegelijkertijd grote vermogens meer kunnen laten bijdragen. We stellen vast dat steeds meer mensen die mening delen, ook bij andere partijen in de regering. Iedereen moet een inspanning leveren, dat lijkt ons niet minder dan eerlijk en rechtvaardig. Als mensen een indexsprong moeten ondergaan, verwachten ze dat ook andere inkomens of inkomsten een bijdrage doen. Maar, en dit is ook belangrijk, tijdens de onderhandelingen waren wij de enige centrumpartij met drie andere liberale partijen. Ook dat moet in het achterhoofd gehouden worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. deel 3
    ----------------------------------
    ver die indexsprong. Het argument dat onze ondernemingen enkel winst zullen opstrijken bij een indexsprong en geen jobs zullen creëren is niet nieuw. Maar wat is het alternatief? We moeten nu de loonkostenhandicap trachten weg te werken. Want een iets lager loon is nog altijd beter dan géén loon, omdat onze jobs naar het buitenland verdwijnen. Als we nu geen zuurstof geven aan de economie, zullen we niet in de mogelijkheid zijn om de werkgelegenheid opnieuw aan te zwengelen. Minister van Werk Kris Peeters heeft dan ook zeer duidelijk gezegd dat het ‘Toekomstplan’ nauwkeurig uitgezet moet worden in dialoog met de sociale partners. De ultieme graadmeter is jobcreatie, en daar zal hij samen met werkgevers en werknemers streng op toezien, en bijsturen waar nodig. Er wordt volgens ons te eenzijdig gezien naar ‘het verlies’ van werknemers door de indexsprong. De waarheid is wel dat deze regeringen 80 à 100,000 jobs extra willen creëren. Dat is pas een verhoging van de koopkracht. Een job is namelijk nog steeds de beste sociale bescherming.

    Verder heeft CD&V het sociaal overleg (met vakbonden en werkgevers) als rode draad doorheen het regeerakkoord opgenomen. Dit sociaal overleg zal altijd door de Vlaamse christendemocraten met een hoofdletter geschreven worden. Onze ministers in de Vlaamse en Federale regering zullen daar over waken. We beslisten tijdens de onderhandelingen alleen het kader van de verschillende hervormingen, maar de uitvoering moet nog met de sociale partners besproken en overlegd worden. U mag er van op aan dat dit een CD&V-verdienste is.

    CD&V durft en wilt dit akkoord verdedigen met de nodige tekst en uitleg. Want uw toekomst verdient meer dan sloganeske taal zonder enige vorm van nuance. Op ons ledencongres merkten we dat vele bezorgdheden worden weggenomen indien ze correct gekaderd werden, onder andere door onze federale onderhandelaars zelf. We zullen dit dan ook blijven doen, doorheen heel Vlaanderen, op meer dan 40 infomomenten. Ik hoop u bij deze te kunnen overtuigen van het realiseren van onze eigen programmapunten alsook onze inspanningen om de vaak ingrijpende voorstellen van de andere partners tegen te houden.



    Wij danken u alvast voor uw bezorgde bijdrage

    Met christendemocratische groet

    BeantwoordenVerwijderen